Dust Killer

Dust Killer

Dust Killer

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave

De gevaren van fijnstof zijn veel te groot om te negeren. Waar mogelijk moeten we er dan ook alles aan doen om ernstige gezondheidsklachten die daaruit voort kunnen vloeien te voorkomen.
 
Empas heeft in samenwerking met de mensen uit de praktijk gezocht naar een betaalbare oplossing om dit stof te binden.
 
Empas Dust Killer
 
De Dust Killer verhoogd op eenvoudige wijze de luchtvochtigheid in de ruimte. Hierdoor wordt het stof gebonden en zullen de arbeidsomstandigheden aanzienlijk verbeteren Evenwel is de hoeveelheid water die in de ruimte wordt gebracht zo laag dat de vloer niet nat wordt en de medewerkers er geen hinder van ondervinden.
 
Naast het effect van stofbinding zal de hogere luchtvochtigheid in warme ruimten zeker ook een verkoelend effect hebben. Zo snijdt het mes aan twee kanten.
 
Afhankelijk van de ruimte waarin gewerkt wordt kan de Dust Killer worden uitgerust met 1 of met twee spuitkoppen. Deze spuitkoppen zijn in hoogte verstelbaar. De spuithoek is per spuitkop zowel in horizontale als verticale richting verstelbaar met behulp van stevige klemhefboompjes.
 
De Dust Killer is uitgerust met een voorraadvat van 30 liter. Hiermee kan bij gebruik van 1 spuitkop 10 uur gewerkt worden en hoeft u dus geen water in de buurt te hebben. Voor de toepassing met twee spuitkoppen is het voorraadvat voorzien van een slangaansluiting met vlotter zodat u een slang aan kunt sluiten en het vat gevuld blijft.
 
De Dust Killer brengt de waterdamp ongeveer 6 tot 8 meter de ruimte in. Voor kleine ruimten, zoals bijv. douches bestaat daarom de mogelijkheid de luchtstroom te reduceren via het reduceerventiel wat standaard op de machine is gemonteerd.
 
De bediening is uiterst eenvoudig door toepassing van mechanische kogelkraantjes. Het ontbreken van elektra zorgt er voor dat er bijzonder weinig storing op kan treden en de jaarlijkse keuring achterwege kan blijven.
 
Vanuit het brede Empas-assortiment kunnen we verder ook voorzien in bijvoorbeeld een haspel op onderstel ten behoeve van de luchtslang.
 
Technische informatie
 
Afmetingen:
     Lengte : 530 mm
     Breedte : 530 mm
     Hoogte : 1150 / 1650 (ingeschoven / uitgeschoven)
Luchtverbruik per spuitkop : ± 100 liter per minuut
Wateropbrengst per spuitkop : ± 3 liter per uur
 

Terug
 
ZOEK UW DEALER
Contact
Empas BV
Kruisboog 43
NL-3905 TE Veenendaal
K.v.K. 30075207
phone +31-318-525888
email info@empas.nl