Pekelspuitunits

 
Pekelspuit tractor
Pekelspuit getrokken
Pekelspuit pickup
Pekelspuit getrokken

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave

Het is rendabel om uw voertuig het hele jaar door te gebruiken voor verschillende werkzaamheden. In de winter is uw werktuigdrager ook goud waard met onze pekelunits. Door innovatieve technologie zijn onze units nu nog duurzamer.
 
 
De pekelunits zijn uitgerust met de optie rijsnelheid afhankelijke vloeistofafgifte door middel van GPS. Daarnaast is voorbereiding mogelijk op het Geografisch Informatie Systeem (GIS) van DMi Winter Report. Hiermee is via een webapplicatie zichtbaar welke afstanden de pekelunit heeft afgelegd. Er is ook exact te zien op welke wegen, welke hoeveelheid pekelwater in welke hoeveelheid is gestrooid. Deze techniek gaat verspilling tegen en geeft inzicht in het gebruik. De pekelspuitunit is beschikbaar in gedragen, getrokken en stationaire uitvoering.
 
De spuitunits zijn voorzien van een polyethyleen tank en speciale membraan pomp die uitermate geschikt zijn voor pekelwater. Daarnaast zijn alle verdere componenten van de unit hiervoor geschikt. Het gegalvaniseerde frame is gepoedercoat met twee lagen. Voor een nog hogere duurzaamheid is er de optie voor een RVS frame.
 
Opbouw
Alle aansluitingen zijn van RVS. Standaard zijn de units uitgevoerd met een spuitboom met een werkbreedte van 150 cm. Deze is door een sectie te kiezen links en rechts uit te breiden met 50 cm. Zo ontstaat er een totale werkbreedte van 200 cm terwijl de spuitboom zelf nooit buiten het frame komt. Hierdoor kan de chauffeur zich optimaal concentreren op het verkeer. Voor de verkeersveiligheid zijn de pekelunits uitgerust met verlichtingsbalk en markeringsborden. De GPS gestuurde variant door middel van de bedieningskast in het voertuig. Alle units zijn voorzien van een mengsysteem.
 
Werksnelheid
Met een watertank van 600 liter en een spuitboom met een werkbreedte van 2 meter is een afstand van ongeveer 10 km af te leggen (300 liter per hectare). De pomp en de spuitnozzels zijn afgesteld voor een maximum snelheid van 15 km per uur. Bovenstaande specificaties gelden voor de basisuitvoering. De GPS / computer uitvoering heeft een snelheidafhankelijke regelbare vloeistofafgifte. De hoeveelheid afgifte wordt bepaald door de spuitdop keuze.

 
Technische gegevens
- Rijsnelheid afhankelijke vloeistofafgifte d.m.v. GPS
- Voor te bereiden op GIS
- 400 tot 600 liter tank (gedragen unit)
- Tank tot maximaal 2000 liter (getrokken / stationaire unit)
- Gegalvaniseerd frame
- RVS aansluitingen
- Spuitboom met 150 cm werkbreedte
- Speciale pomp voor pekelwater
- Variatie in gewenste rijsnelheid en vloeistofafgifte mogelijk door spuitnozzle keuze
 
Optioneel
- RVS frame
- Uitbreiden spuitboom met 50 cm
 
 
 
 
ZOEK UW DEALER
Contact
Empas BV
Kruisboog 43
NL-3905 TE Veenendaal
K.v.K. 30075207
phone +31-318-525888
email info@empas.nl