Zoeken Vind een dealer
nl

Opdrachtgever: Tomingroep B.V.

Toepassing: Onkruidbestrijding


Onkruidverdelging via heetwater oplossingen

Sinds 2007 beheert Tomingroep B.V. Stads Beheer Service de onderhoudswerkzaamheden in de openbare ruimten van de gemeente Hilversum. In 2015 begon de gemeente gefaseerd met het afbouwen van chemische onkruidbestrijding op verharding, een jaar later was dit al helemaal rond.  

Het vraagstuk

Hoe krijg je het traject van onkruid beheren met chemie naar chemievrij onder controle?

Oplossing op maat

Onlangs schafte de Tomingroep B.V. in Hilversum twee Multihog-werktuigdragers aan met daarop heetwaterunits van Empas. Jos de Ruiter is projectleider van Tomin Groenvoorziening en projectleider van de Stads Beheer Service: We werken in Hilversum integraal. Dat betekent dat je de onkruidbeheersing op de verharding niet alleen onder controle krijgt met heet water.” De overgang van chemie naar een thermische methode wordt vaak onderschat. Het is een grote uitdaging qua lange adem, inzet, tijd, monitoring en plan van aanpak door de aannemer.

Uitvoerders rijden door de wijk en kunnen snel schakelen, daardoor kun je beheer vrij frequent bijhouden. Dit resulteert in beheersbare kosten. Dat is een unieke samenwerking tussen de opdrachtgever gemeente Hilversum en uitvoerende partij Stads Beheer Service.

Afbeelding: Stad+Groen


"Snel van chemie naar chemievrij"

“Door een goede match tussen drager, unit, uitvoerder en dealer is Hilversum er behoorlijk snel in geslaagd om het traject van chemie naar chemievrij onder controle te krijgen.”

- Jos de Ruiter, Projectleider Tomin Groenvoorziening


EMPAS

Interesse in een machine?

Vind een Empas dealer
EMPAS

Meteen Online bestellen?

Ga naar de webshop