Zoeken Vind een dealer
nl

Toepassing: Aardbeienteelt


Ongeveer negen jaar geleden startten Hans Beerkens, accountmanager Techniek bij Mertens, en Andrei de Bruin, verkoop adviseur bij Empas, de ontwikkeling van de zevenrijige aardbeienspuitboom.

Aardbeienspuitboom

Door de ontwikkeling van de zevenrijige spuitboom zijn er een aantal vereisten. De boom moet stabiel zijn zodat je tijdens het werk het gewas en de grond niet raakt. Ook moet de boom relatief licht van gewicht zijn om prettig mee te werken. Ten slotte is flexibiliteit van de spuitdoppen belangrijk. Dankzij de uitgebreide verstelmogelijkheden realiseer je een mooi spuitbeeld. De positiespuitdoppen op de mast zijn door een ingebouwd borgingssysteem in te stellen op vijf verschillende standen en afsluitbaar. Bovendien zijn de spuitnozzles snel en eenvoudig te verwisselen dankzij de bajonetsluiting.

Empas machines in de praktijk

Van Gennip Zachtfruit beschikt over een aardbeienspuitboom. De spuitboom is gemonteerd op een buisrailwagen van Berkvens Greenhouse Mobility. Piet Wijnen, teeltchef Van Gennip Zachtfruit in Asten, is tevreden over deze spuitboom. Wijnen: “Het bereik is groot, we nemen de maximale breedte van acht meter in één keer mee. Bovendien ben ik blij met de verstelbare spuitdoppen. Extra pluspunt is dat de Empas pomp makkelijk te bedienen is.”

Over Mertens

Mertens is ruim 23 jaar officieël dealer van Empas. Mertens verkoopt onder spuitwagens en spuitbomen van het merk. Sinds 2000 is Hans Beerkens werkzaam bij Mertens en werkt vanaf het begin samen met Empas.

Lees hier het originele artikel.


"Ik kan lezen en schrijven met Empas"

"De mentaliteit van Empas is ‘doe wat je belooft’, dat past bij ons."

- Hans Beerkens, Accountmanager Techniek bij Mertens