ACV Groep over de MCB 3.0: veelzijdig, stil en schoon

Door Selina de Lang

donderdag 6 april

Onkruidbestrijding


Toen ACV Groep, de afvalverzamelaar in regio Ede-Wageningen-Veenendaal, een nieuwe machine nodig had voor duurzaam onkruidbeheer, kwamen ze bij Empas terecht. Wat ze zagen: “een enthousiast team, dat mooie techniek maakt.” De keuze viel op de MCB 3.0, een machine waarmee schoon en relatief stil gewerkt kan worden, én die kan worden ingezet op meer dan alleen onkruidbeheer. Precies wat het bedrijf op het oog had. Arjan Rosseel van ACV Groep vertelt.

Op het juiste moment op de juiste plek

De samenwerking tussen ACV Groep en Empas is een typisch geval van op het juiste moment op de juiste plek zijn. ACV was op zoek naar een duurzame machine voor onkruidbeheer. Omdat hun gebruikelijke leverancier op dat moment tijdelijk niet kon leveren waar behoefte aan was, gingen ze lokaal rondkijken. Empas zat praktisch om de hoek. Arjan: “We gingen er op gesprek en kregen een rondleiding door het bedrijf. We zagen een enthousiast team, dat mooie techniek maakt. Aan de productielijn zagen we mensen sleutelen aan machines op maat. En de onderdelen waren op voorraad, die lagen gewoon klaar voor gebruik.”

Een machine die zijn geld opbrengt

Die bedrijfszekerheid, daar werd ACV Groep blij van, zoals Arjan het stelt. De keuze viel op de MCB 3.0, een heetwatermachine waarmee duurzaam onkruid beheerd kan worden, maar die ook voor meer doeleinden kan worden ingezet. “We hebben een hybride versie van de MCB gekocht, met een elektrische pompset om onkruid te beheersen op verhardingen. Omdat het warme water goed afregelbaar is, gebruiken we hem ook voor lichte reinigingstaken. Je kunt met warm water tenslotte beter schoonmaken dan met koud water.”  Zo brengt de machine dubbel en dwars zijn geld op. “Normaal gesproken staat zo’n machine buiten het onkruidseizoen stil, dat is ongeveer van oktober tot april. Wij gebruiken hem in die tijd dus voor schoonmaakwerk.”

Stiller en dus rustiger werken

Ook de ‘jongens buiten’ zijn blij met de MCB 3.0. Arjan vertelt: “Voor ons is het heel belangrijk dat zij met goed gereedschap werken. Kees, één van onze medewerkers die veel met de MCB werkt, vindt het vooral fijn dat hij elektrisch is. Dat scheelt een hoop herrie en omdat je als bediener vlak naast de machine staat, werkt dat gewoon veel rustiger. Ook staan we vaak in winkelstraten en dan scheelt het nogal of je met een benzineapparaat aan de slag gaat of met een elektrische machine. Hij krijgt veel positieve reacties uit de omgeving waarin hij werkt.”

Technisch en qua duurzaamheid helemaal voor elkaar

Daarnaast speelden de techniek en het duurzame aspect een grote rol in de keuze van ACV Groep. Arjan zegt: “Technisch is het gewoon helemaal voor elkaar. De machine is betrouwbaar: hij is niet storingsgevoelig en laat zich gemakkelijk bedienen. We zochten ook naar een machine die niet benzine-aangedreven is. Onze opdrachtgevers, de gemeenten, vinden duurzaamheid belangrijk en hebben een intrinsieke motivatie om milieuvriendelijker te werken. De gemeente Ede is bijvoorbeeld overgegaan op heet water onkruidbestrijding en wil zo min mogelijk mechanische middelen, dus borstelen of maaien, inzetten. Wij volgen hen daarin.”

“Betrouwbare machinebouwer”

Kortom, een goede machine die op een duurzame manier doet wat hij moet doen, én meer. “Empas staat bekend als een betrouwbare machinebouwer en dat is in de praktijk ook gebleken,” aldus Arjan. “Mogen we in de toekomst weer een machine nodig hebben, dan nemen we Empas zeker mee in de vergelijking. We hebben tenslotte al een goede ervaring met elkaar.”

Ook aan de slag met de MCB 3.0?

Bent u enthousiast geworden door het verhaal van ACV Groep? Onze dealers kunnen u meer vertellen over de verschillende Empas-machines. Vind hier een dealer bij u in de buurt.