Zoeken Vind een dealer
nl

Heet water onkruidbestrijding met spuitmachines

Empas is sinds 1999 specialist op het gebied van onkruidbestrijding met heet water. Dit betreft het beheren van onkruid op (half)verhardingen en openbare terreinen. U bent als gemeente, groenaannemer of hovenier verzekerd van kwaliteitsmachines die eenvoudig in gebruik en eenvoudig te bedienen zijn. 

Machines bekijken  Download brochure


Innovatief en milieuvriendelijk

Empas machines zijn voorzien van innovatieve en milieuvriendelijke heetwater technieken. Dankzij het gebruik van heet water voor het bestrijden van onkruid, wordt het grondwater niet belast met chemicaliën. Hiermee speelt Empas in op de beperkingen die overheden stellen aan het gebruik van chemicaliën voor onkruidbeheer.

Volvelds heetwater techniek

Door kokend water (99,5 °C) over het onkruid te vloeien barst de celstructuur van de plant. De plant moet vervolgens uit zijn reserves putten om de schade van de temperatuurshock te herstellen. Na gemiddeld drie à vier behandelingen (afhankelijk van de onderhoudsgeschiedenis van het gebied) is het onkruid uitgeput en vergaat het. Door volvelds onkruid te bestrijden, werkt heet water preventief tegen het kiemen van een groot aantal onkruidzaden, mossen en algen. Water is de beste energiedrager om dit voor elkaar te krijgen, het draagt 20x meer energie (warmte) over dan andere thermische methodes.

Machines bekijken 

Toepassing

De heetwater methode is op verhardingen en half verhardingen zonder beperkingen in te zetten. Reden hiervoor is dat de bodem niet verontreinigd wordt. Gemeentes, groenaannemers en hoveniers kunnen onze machines op diverse plekken inzetten om onkruid te bestrijden of te reinigen, bijvoorbeeld bij: sportvelden, speelplaatsen, tuinen en parken, havens en boulevards, begraafplaatsen, bedrijfsterreinen, vluchtheuvels, stations, pretparken en musea, woonwijken, winkelcentra en vluchthavens.

Service

Na aanschaf van een heet water unit zorgt Empas dat u deze in topconditie krijgt aangeleverd. Een van de specialisten legt precies uit hoe de machine werkt en hoe u alle mogelijkheden optimaal benut. Daarna is service gegarandeerd door een betrouwbare dealer in uw eigen regio. Doordat de techniek eenvoudig is, is de machine ook eenvoudig opgebouwd. Zo is er geen complexe elektronica en software nodig.  Dit resulteert in een betrouwbare machine die eenvoudig te onderhouden is.

EMPAS

Interesse in een machine?

Vind een Empas dealer
EMPAS

Meteen Online bestellen?

Ga naar de webshop