Ruim 40 jaar Empas

In 1974 is Empas opgericht door Rien Doornenbal en zijn voormalig zakenpartner. Het bedrijf richt zich op de productie en handel in spuitapparatuur voor de tuinbouw. Empas is de afkorting van Eigentijdse Machines, Praktisch en Altijd Safe. Deze beschrijving past nog altijd precies in het DNA van ons bedrijf. In ’75 wordt het bedrijf opgesplitst. De verkoop gaat naar Harderwijk, terwijl de productie in Veenendaal blijft.

Empas wordt in 1985 in het geheel overgenomen door Rien Doornenbal.  Dirk Vernooij en Martin Hart die in Harderwijk de verkoopafdeling runnen, blijven in dienst en aan het eind van datzelfde jaar verhuist Empas naar Veenendaal. Dirk Vernooij wordt directeur van de verkoopafdeling en het bedrijf maakt een sterke groei door en krijgt ook internationaal een goede naam. Het aantal medewerkers groeit van  één medewerker naar ongeveer 25 medewerkers.

In 1995 komt de zoon van Rien: Carel op zijn achttiende in dienst als lasser, later groeit hij door naar de verkoopafdeling. Een aantal jaar later krijgt hij de kans om de zaak van zijn vader over te nemen. Carel besluit het bedrijf stap voor stap over te nemen en koopt in 2001 tien procent van de aandelen.

In 2006 verhuist het bedrijf in Veenendaal naar de Kruisboog 43, ons huidige adres. Vijf jaar later, in 2011, heeft Carel het bedrijf in zijn geheel overgenomen. Op dat moment zijn er zo’n 35 medewerkers in dienst.

Anno 2017 wordt het pand aan de Kruisboog grondig verbouwd, zijn er ruim 60 medewerkers en zijn we nog steeds continu aan het verbeteren: de rode draad in de geschiedenis van Empas.