Zoeken Vind een dealer
nl

Ecologisch onkruid bestrijden

Als beheerder van het groen in de openbare ruimtes wilt u uw ecologische voetafdruk verkleinen door een minimale emissie. Om mee te gaan met de eisen van overheden, heeft Empas heet water units ontwikkeld om onkruid te bestrijden. Door het onkruid met kokend water (102 °C) te bestrijden, splijt de celstructuur van de planten en blijft het grondwater onaangetast.


Duurzaam onkruidbeheer in de openbare ruimtes

Ideaal voor (half)verhardingen en openbare terreinen, zoals woonwijken. Voor gemeentes en beheerders van het groen is het van belang dat alle plekken in de openbare ruimte goed bereikbaar zijn. Met de MCP van Empas kunt u voor krachtig gebruik onkruid bestrijden rondom palen, verkeerszuilen en andere obstakels. Bij het beheren van onkruid op grote oppervlaktes speelt efficiëntie ook een belangrijke rol. Samen met groenaannemers is daarom de MCB-TWIN ontwikkeld. Met deze heet water unit kunnen twee personen tegelijk onkruid bestrijden en locaties reinigen.

Milieuvriendelijke onkruidbestrijding op moeilijk bereikbare plekken

Naast de doorgaans openbare ruimtes, zijn er ook bijzondere locaties, zoals speelplaatsen, zorginstellingen, scholen of begraafplaatsen. Deze plekken vereisen vaak compactere units. De MCB is speciaal ontwikkeld voor moeilijk bereikbare plekken, zoals kleine doorgangen of boomspiegels. Om nog bewuster met het milieu om te gaan, heeft Empas ook de MCB-E ontwikkeld. Deze heetwater unit met elektrische aandrijving is extra duurzaam en stil.

Onkruidbeheer voor tuinen en kleine oppervlaktes

Voor locaties met extra kleine plekken of moeilijk bereikbare tuinen, is het essentieel om een unit te gebruiken, die gemakkelijk te transporteren is. De MCE elektrische heetwaterunit is extra compact, geluidsarm en kan in elk standaard woonhuis worden aangesloten. Ideaal voor hoveniers en verhuur aan particulieren.

Specialist in duurzaam onkruidbeheer

Empas is sinds 1999 specialist op het gebied van ecologische onkruidbestrijding met heet water. Dit betreft onkruidbestrijding op (half)verhardingen en openbare terreinen. U bent als gemeente, groenaannemer of hovenier verzekerd van kwaliteitsmachines die eenvoudig in gebruik en eenvoudig te bedienen zijn.

EMPAS

Interesse in een machine?

Vind een Empas dealer
EMPAS

Duurzame onkruidmachines

Bekijk de machines