Klantcase Hortispares: “Enorme groei in verkoop Empas-producten”

Door Selina de Lang

donderdag 21 juli

Spuitoplossingen


“We zien een enorme groei in de verkoop van Empas-producten”

Klantcase

In 2020 ging onderdelenwebshop Hortispares de samenwerking aan met Empas. Twee jaar later ziet het bedrijf een consistente groei in de verkoop van Empas-producten én een duurzame samenwerking: “Empas is altijd bereid om mee te denken, zodat we samen aan de klantvraag kunnen voldoen.” Benjamin Hamer van Hortispares vertelt.

Goede oplossingen

Op de vraag welke Empas-producten Hortispares verkoopt kan Benjamin kort zijn: “Wat betreft onderdelen verkopen we alles wat bij de machines van Empas hoort en wat leverbaar is. Daarnaast genereren we leads voor onder andere de spuitmachines, die Royal Brinkman vervolgens oppakt (Royal Brinkman is het moederbedrijf van Hortispares - red.).” 

Hortispares verkoopt met name aan de commerciële glastuinbouw en aan dealers. De samenwerking met Empas is al vanaf het begin een schot in de roos, vertelt Benjamin. “De producten zijn kwalitatief goed en onderdelen zijn doorgaans direct leverbaar uit voorraad. Op die manier bieden we samen goede oplossingen voor bijna alle klantvragen.”

Historische samenwerking

Dat Hortispares met Empas in zee zou gaan, is gezien de geschiedenis van het bedrijf geen verrassing. Royal Brinkman werkt namelijk al sinds 2014 nauw samen met Empas. “Royal Brinkman had een eigen lijn van hogedrukpompen, de Ripa. De Ripa-lijn is op den duur afgebouwd en sindsdien is Royal Brinkman officieel Empas-dealer.” 

Toen Hortispares startte in 2020 werden de Empas-onderdelen dan ook meteen onderdeel van het assortiment. De goede samenwerking zette zich voort. “We delen regelmatig klantvragen met Empas,” zegt Benjamin. “Dan leggen we uit wat de klant wil en dan denken ze met ons mee. Op het moment dat er nog geen oplossing beschikbaar is, is Empas bereid hier samen met ons over na te denken en mogelijk iets te ontwikkelen.”

Gerenommeerd merk

Hoe gaat het eigenlijk met de verkoop van Empas-producten? “We bestaan nu twee jaar en zien een enorme groei als het om onderdelen van Empas gaat. Het is ook gewoon een gerenommeerd merk, waarmee we graag samenwerken.” Die samenwerking uit zich bijvoorbeeld door het gezamenlijk werken aan productontwikkeling. "Het is echt een partner," aldus Benjamin.

Interesse in de spuitmachines van Empas?

Wilt u ook met Empas-producten aan de slag of wilt u meer informatie over onze machines? Neem dan contact met ons op via verkoop@empas.nl of telefonisch via +31(0)318-525888.