Lean-liften bij Empas

woensdag 11 juli

Bedrijfsnieuws


De groeiende vraag naar machines en onderdelen van Empas, zorgde ervoor dat de expeditie grondig geprofessionaliseerd is. Een onmisbare schakel hierin zijn de Lean-Liften van Hänel. Onze directeur Carel Doornenbal is met Linkmagazine in gesprek gegaan en vertelt over de vernieuwingen in de expeditie.

“De markt voor heetwaterunits voor onkruidbestrijding is de laatste tijd booming.” vertelt Carel Doornenbal. “Europese wetgeving bepaalt dat er niet langer gif gebruikt mag worden op openbare terreinen voor het bestrijden van onkruid. Dat speelt ons in de kaart, aangezien onze machines heet water gebruiken om onkruid te doden op (half)verharde ondergrond. We hebben de afgelopen tien jaar geïnvesteerd in een nieuwe productielijn om meer machines te produceren. Precies op tijd, de Europese markt is er nu klaar voor en de groei zet nog wel even door.”

Hänel Lean-Lift

De groei leidde tot een hogere productie van onze machines voor de tuinbouw en onkruidbeheer. Hierdoor nam ook het aantal medewerkers toe. Daarom zijn we uiteindelijk ook gaan verbouwen. De kantoren zijn naar de bovenverdieping verhuisd, we hebben ons pand verhoogd zodat we vier plateauliften - de Lean Lift van Hänel - konden plaatsen en de extra vrijgekomen ruimte is nu voor de expeditie en het magazijn. We hebben nu twee keer zoveel ruimte, onze medewerkers hoeven minder loopbewegingen te maken en we beschikken over een efficiëntere opslagcapaciteit.

WMS-software HänelSoft®

Gemak was de tweede reden voor de aanschaf van de Lean-Liften. Voorheen gebruikten we een heftruck om zware onderdelen, zoals grote pompsets uit de stellingen te halen, nu tik je het artikelnummer of de omschrijving in en haal je het onderdeel met een takel uit de lift. De bijbehorende softwaretechnologie - WMS-software HänelSoft® - ‘weet’ waar een plekje vrij is en of er meerdere locaties zijn met hetzelfde product. Dit is handig voor ons aangezien we steeds meer onderdelen versturen naar onze klanten, van spuitpistolen en spuitcomputers tot pompen en filters.

Daarnaast wordt de voorraad automatisch bijgehouden en begint de lift al te draaien als de verkoopafdeling een order voor machines of onderdelen doorgeeft aan de expeditie. Het beeldscherm toont een foto van het artikel en een LED geeft aan welk product de orderpickers moeten pakken. Hänel zorgt tevens voor een koppeling tussen de softwaretechnologie en het ERP-pakket van Empas. Verder bevat Hänelsoft een module voor toegangscodebeheer. Onze magazijnmedewerkers hebben een tag en zijn daarmee de enigen die iets uit de lift kunnen halen.

Lees hier het originele artikel.