Empas MCB 3.0: de nieuwe standaard voor duurzame onkruidbestrijding

Door Selina de Lang

donderdag 11 november

Onkruidbestrijding


De MCB 3.0 is de nieuwe standaard voor duurzame onkruidbestrijding en voor reiniging op moeilijk bereikbare plaatsen. Het is een multifunctionele, milieubewuste, modulair op te bouwen machine. In hoge mate op maat samen te stellen

Bij Empas houden we de markt en de behoeften in de markt nauwlettend in de gaten. Vandaar dat deze MCB 3.0 is uitgerust met een verscheidenheid aan toepassingen en opties. De machine is in hoge mate op maat samen te stellen. Denk aan een gasverwarming met elektrische aandrijving, een extra tank op een uitschuifbaar frame, een eigen Lithium batterijpakket of aansluiting op een elektrisch voertuig.

Ideaal voor moeilijke bereikbare plaatsen

De MCB 3.0 is speciaal ontwikkeld om moeilijk bereikbare plaatsen onkruidvrij te maken of te reinigen. Doordat de machine op een wagen of aanhangwagen te plaatsen is en slank is vormgegeven, past de machine ook door steegjes of over smalle paden. Bovendien is de MCB 3.0 is geruisloos: erg geschikt dus voor begraafplaatsen, speelplaatsen, scholen en zorginstellingen.

Onkruidbestrijding met de heetwatertechniek

De MCB 3.0 is zowel in bouw als in uitvoering gericht op duurzame onkruidbestrijding. De regelgeving rondom het gebruik van chemicaliën voor onkruidbestrijding wordt steeds strenger. Met deze machine heeft u daar geen last van: er wordt gebruik gemaakt van de heetwatertechniek. Met heet water (102°C) is onkruid volledig vergaan binnen slechts enkele behandelingen. De heetwatermethode verontreinigt de bodem niet én werkt preventief tegen kiemen. Een innovatieve en milieuvriendelijke oplossing voor gemeentes, groenaannemers en hoveniers.

WTFC systeem voor constante watertemperatuur

Een bijzonder duurzaam aspect van de MCB 3.0 is het WTFC-systeem (Water Temperature Flow Control). Bij onkruidbestrijding met heet water is watertemperatuur de belangrijkste factor. Het WTFC-systeem zorgt dat de machine snel op temperatuur is en blijft.

Interesse in de MCB 3.0?

Heeft u interesse in de MCB 3.0? U kunt contact opnemen met één van onze dealers. Of bezoek stand 656 op 11, 12 en 13 januari op de Vakbeurs Groene Sector in Hardenberg.