Empas Dosatron spuitwagen mengt gewasbeschermingsmiddelen perfect

donderdag 18 juli

Spuitoplossingen


Het is vaak lastig om bij het mengen van gewasbeschermingsmiddelen de juiste verhouding te vinden. Dankzij de combinatie van Dosatron en een Empas spuitwagen worden gewasbeschermingsmiddelen heel precies gemengd. Met de doseerpomp kunt u eenvoudig én heel nauwkeurig gewasbeschermingsmiddelen mengen en vervolgens verpompen richting spuitboom, spuitmast, spuitrobot of spuitgeweer.

Doorstroming als aandrijfkracht voor de motorzuiger

De doseerpomp is aangesloten op het waternet en gebruikt de doorstroming van het water als enige aandrijfkracht voor de motorzuiger. De motorzuiger drijft de doseerzuiger aan, die het gewasbeschermingsmiddel opzuigt in het door u ingestelde percentage. Vervolgens wordt dit in de machine gemengd met het aandrijvende water. Het water met het gewasbeschermingsmiddel wordt via de leidingen verdeeld.

Proportionele menging van water en gewasbeschermingsmiddel

De hoeveelheid gewasbeschermingsmiddel die gemengd word, is altijd proportioneel aan de hoeveelheid water die door de Dosatron doseerpomp gaat. De waterstroom zorgt ervoor dat de zuiger van de pomp in beweging wordt gezet. Eventuele schommelingen van de druk hebben geen enkele invloed op het ingestelde percentage van het te injecteren beschermingsmiddel.

Middel blijf in beweging

Het gewasbeschermingsmiddel blijft constant in beweging doordat de spuitwagen is uitgerust met een extra tank. Deze tank is uitgerust met een roerpomp om het middel te mengen.

Veel capaciteit met een kleine tank

De spuitwagen is uitgerust met een 400 liter tank. Deze tank wordt gebruikt als mengtank. De Dosatron haalt het gewasbeschermingsmiddel uit de kleine tank en mengt dit met het water. Vervolgens wordt het mengsel opgeslagen in de 400 liter tank. Zo heeft u altijd voldoende middel om te spuiten.

De 400 liter tank is uitgerust met een vlotter in de tank. De vlotter zorgt ervoor dat de tank vol blijft en niet overstroomt. Hierdoor hoeft u niet onnodig met een zware spuitwagen met grote tank uw middel te verspuiten. Bovendien is de machine met een 400 liter tank erg licht en wendbaar.

Voordelen van een Empas spuitwagen in combinatie met Dosatron

Empas spuitwagens

De Empas spuitwagens zijn uitermate geschikt voor het gebruik met de Dosatron. Empas biedt de mogelijkheid om spuitapparatuur op maat te bouwen. In samenwerking met de teler vinden we de meest praktische en effectieve manier om te spuiten. Onze spuitapparatuur is op diverse plekken inzetbaar om gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen, te reinigen of te nevelen. Telers gebruiken Empas in verschillende sectoren, bijvoorbeeld: sierteelt, groenteteelt, perk- en potplanten, fruitteelt, boomkwekerij en veeteelt.

Heeft u vragen over een Empas spuitwagen in combinatie met de Dosatron? Onze verkopers vertellen u graag meer!