Spuitmachine specialist van Nederland

De Empas spuitmachine wordt wereldwijd al meer dan 40 jaar gebruikt. Empas is dé specialist in spuitmachines voor de tuinbouw. Empas draagt bij aan een gezonder gewas door professionele telers praktische, gebruiksvriendelijke en klantspecifieke oplossingen te bieden voor de toediening van gewasbeschermingsmiddelen. Dankzij de ervaring die is opgedaan in meer dan 40 jaar geschiedenis, gespecialiseerd personeel en een kundig wereldwijd dealernetwerk.Onze dealers kennen de spuitmachine van Empas tot in detail en helpen de kweker aan de beste oplossing.

Spuitmachine op maat door Empas

Empas biedt de mogelijkheid om spuitapparatuur op maat te bouwen. Samen met de kweker zoekt de dealer samen met de verkoopadviseurs van Empas naar de meest praktische en effectieve manier om gewasbeschermingsmiddel te spuiten. Daarnaast staat het ontzorgen door service, advies en flexibiliteit centraal. Kortom, een teler kan vertrouwen op Empas als producent van kwaliteits machines van Nederlandse bodem. 

De toekomst van een spuitmachine in de tuinbouw

Als we naar de toekomst kijken zien we een spuitmachine voor ons die het werk nog eenvoudiger maakt, een nog betere indringing in het gewas heeft én zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddel gebruikt. Kortom, een spuitmachine die de professionele teler minder kost aan middelen en nog meer opbrengt. Om dit te bereiken zijn de spuittesten die we regelmatig doen om het perfecte spuitbeeld te bepalen heel erg waardevol. Door fluoriserend middel in de tank van de spuitmachine te doen bepalen we erg nauwkeurig welke manier van spuiten het beste werkt.

De spuittechniek van de spuitmachine

De machines van Empas werken eenvoudig en beschikken over eenvoudige technieken. In de typerende oranje tank mixen water en gewasbeschermingsmiddelen zich optimaal. De pomp pompt de mix van water en middel vervolgens onder druk naar de spuitboom, spuitmast, spuitpistool of spuitrobot. Voor het juiste spuitbeeld zijn er veel verschillende soorten spuittips / nozzles beschikbaar. Het technische hart van de machine is als het ware de pompset. Pompsets zijn er elektrisch en op benzine, uiteraard ook met verschillende soorten pompen. Vaak heeft de professionele teler de wens voor een handhaspel of elektrische haspel om het werk makkelijker te maken.

Bekijk onze spuitmachines

De oplossingen van Empas

De spuitmachine van Empas is op diverse plekken in te zetten om gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen, te reinigen of te nevelen. De spuitmachine wordt veel gebruikt in de: sierteelt, groenteteelt, perk- en potplanten, vaste planten, fruitteelt en boomkwekerij. De Empas spuitmachine leveren we uitsluitend via ons gespecialiseerde dealernetwerk. Wereldwijd zijn Empas dealers beschikbaar om u van dienst te zijn bij de aankoop of service aan uw Empas machine. Via onze dealer locator vindt u uw dichtstbijzijnde dealer.